Fri frakt

Om mig

Jag är 46 år och verksam i Vimmerby norra Småland där jag bor med min familj. Här är jag född och har efter många år på andra orter återvänt och hittat hem. Jag har genom åren jobbat med lite av varje även om konsten alltid varit närvarande i olika grad. Jag är utbildad maskiningenjör och har jobbat som konstruktör men har även hunnit med många år i färgbranschen, ett område som jag brinner starkt för. 

2019 Förverkligade jag en gammal livsdröm att försöka leva som konstnär helt och hållet. Efter några bra år har jag nu landat i att kombinera det med jobb i en färgaffär. En perfekt kombination som ger mig både det sociala och det kreativa.

Klassiska bilar har genom åren blivit mitt vanligaste motiv men jag målar även mer vanliga motiv som natur och porträtt.

Redan som ung målade jag bilar men till skillnad från kompisar som började med sport eller andra intressen så har jag fortsatt med bilmålningarna och genom åren gjort mer avancerade målningar. För mig är bilarna perfekta objekt där jag kan utveckla och utmana mig själv i mitt måleri. Kromet som blänker, lacken och rutorna är alla olika material som kräver sina egna tekniker för att framhävas på bästa sätt. Själv gillar jag detaljer och tycker det är viktigt att det är korrekt avbildat och jag vet som bilintresserad att det ofta gäller för beställaren och köparen också. 

Genom åren har jag jobbat med de flesta olika medier och tekniker men jobbar numera nästan enbart med akvarell. Alla motiv som ni ser på denna webbsida är målade i akvarell på akvarellpapper utom ett par i olja på duk.Tveka inte att kontakta mig om du har ett lämpligt evenemang eller en lokal där mina bilder skulle kunna visas.