Fri frakt

Om mig

Jag är 46 år och verksam i Vimmerby norra Småland där jag bor med min familj. 

Här är jag född och har efter många år på andra orter återvänt och hittat hem. Genom åren har jag jobbat med många olika arbeten som alla har involverat färg och form på nåt sätt. Många år i färgaffärer främst i södra Sverige och olika jobb inom design och konstruktion då jag även är utbildad maskiningenjör. Vid sidan av dessa har alltid den konstnärliga måleriverksamheten funnits.

Sedan några år kombinerar jag det konstnärliga med jobb i en färgaffär. En perfekt kombination som ger mig både det sociala och det kreativa.

Klassiska bilar har genom åren blivit min nisch som jag livnär mig på men jag målar även mer vanliga motiv som natur och porträtt.

Redan som ung målade jag bilar men till skillnad från kompisar som började med sport eller andra intressen så har jag fortsatt med bilmålningarna men i allt mer avancerade målningar. För mig är bilarna perfekta objekt där jag kan utveckla och utmana mig själv i mitt måleri. Kromet som blänker, lacken och rutorna är alla olika material som kräver sina egna tekniker för att framhävas på bästa sätt. Själv gillar jag detaljer och tycker det är viktigt att det är korrekt avbildat och jag vet som bilintresserad att det ofta gäller för beställaren och köparen också., allt skall sedan dessutom resultera i en vacker och spännande bild som inte bara är en "bil".

Genom åren har jag jobbat med de flesta olika medier och tekniker men jobbar numera nästan enbart med akvarell. Alla motiv som ni ser på denna webbsida är målade i akvarell på akvarellpapper utom ett par i olja på duk.

Förutom tavlor utför jag specialmålningar inom kyrkomåleri, förgyllning och dekorationsmåleri. Tveka inte att kontakta mig om du har ett lämpligt evenemang eller en lokal där mina bilder skulle kunna visas.