Om mig

Jag är 45 år och verksam i Vimmerby norra Småland där jag bor med min familj. Här är jag född, och efter många år på andra orter har jag återvänt och hittat hem. Jag har genom åren jobbat med lite av varje även om konsten alltid varit närvarande i olika grad. Jag är utbildad maskiningenjör och har jobbat som konstruktör men har även hunnit med många år i färgbranchen, ett område som jag brinner starkt för. 2019 bestämde mig för att förverkliga en gammal livsdröm att försöka leva som konstnär helt och hållet. Efter några bra år har jag nu landat i att jag kombinerar det med jobb i färgaffär. En perfekt kombination som ger mig både det social och det kreativa.

Bilar har genom åren blivit mitt vanligaste motiv men jag målar även mer klassiska bilder som natur och porträtt.

Redan som ung målade jag bilar men till skillnad från kompisar som började med sport eller andra intressen så har jag fortsatt med bilarna och genom åren gjort mer avancerade målningar. För mig är bilarna perfekta objekt där jag kan utveckla och utmana mig själv i mitt måleri. Kromet som blänker, lacken och rutorna är alla olika material som kräver sin egna teknik för att framhävas på bästa sätt. Själv gillar jag detaljer och tycker det är viktigt att det är korrekt avbildat och jag vet som bilintresserad att det ofta gäller för beställaren och köparen också. 

Genom åren har jag jobbat med de flesta olika medier och tekniker men har med tiden fastnat i akvarellmålning. Alla motiv som ni ser på denna websida är målade i akvarell på akvarellpapper, även om jag målar med olja på duk också i andra sammanhang.Tveka inte att kontakta mig om du har ett lämpligt evenemang eller en lokal där mina bilder skulle kunna visas.